Grups de diables

Amb el naixement del correfoc de Barcelona, la tradició dels diables amb Acte Sacramental queda trastocada. A partir d’aquest correfoc, el 1983, comencen a aparèixer colles de Diables que ja no segueixen el model tradicional. En alguns casos es diferencien amb les colles tradicionals, entre altres coses, per la música que els acompanya. A Badalona hi tenim dues:

L’any 1987 neixen Diables Kapaoltis, al barri de Llefià, amb la voluntat de donar a conèixer la cultura del foc dins i fora del barri. El nom sorgeix de les inicials de les cinc persones que van fundar l’entitat. Un grup de percussió, un gegant i set capgrossos acaben de configurar la colla. La indumentària dels Kapaoltis ha estat immutable des dels seus inicis: negre i vermell.

Els Bufons del Foc neixen a l’entitat de lleure del Gripau Blau, al barri de la Morera, amb l’ànim de promoure la cultura popular a través de la pirotècnia, un fet molt arrelat en actes i festes tradicionals d’arreu dels Països Catalans. La seva colla infantil és de les primeres de la ciutat i des del 2008 tenen una branca musical que sempre els acompanya: els Bufons del Toc.

DIABLES DE LA SALUT FALTA ??

Desplaça cap amunt