FEM QUE NO CREMI SOL

El Dimoni es planta a la platja l’1 de maig, des d’aquest dia fins al dia 10 a la tarda els infants de la ciutat van dipositant petites maquetes de dimonis al seu voltant.

Escoles, esplais, fundacions i famílies s’apropen a la figura del Dimoni, el visiten i s’hi fan fotos, i molts hi lliuren la seva petita creació. D’aquesta manera, el Dimoni no crema sol, ho fa envoltat de dimoniets i dimonietes i davant de la mirada de milers d’espectadors.

Cada any el Consell dels Infants de Badalona porta en cercavila el Dimoni construït pels nois i les noies de l’Escola Can Barriga, que porta enganxats diversos rètols escriuen amb les coses que no volen que existeixin ni a Badalona ni arreu del món.

A més, és tradició que alguns nens i nenes aprofitin les Festes de Maig per anar a deixar el xumet al Dimoni, en una bústia especial perquè ja s’han fet grans i no el necessiten.

Avui podreu gaudir del conte badaloní Els pescadors i el Dimoni,  d’Anna Ariño i Georgina Gonzàlez, que ens explica la història de com uns pescadors de Badalona enganyen un Dimoni perquè no molesti els peixos i els deixi treballar tranquils. Serà a les 17.30 h al nostre canal de Youtube i hi veureu racons emblemàtics de la nostra ciutat.

Estigueu atents també al canal de Youtube de la Colla de Geganters de Badalona perquè a les 18 h estarà disponible el Badagegants de l’any 1997.

Com cada dia, us proposem que jugueu amb nosaltres i responeu les preguntes que us farem a les 17 h a les nostres xarxes socials.

I encara sou a temps de construir el Dimoni Confinat. Descarregueu la plantilla aquí. Pots veure el tutorial aquí.  Volem veure el procés de creació del vostre Dimoni d’aquest any! Comparteix les teves fotos a les xarxes socials amb el hashtag #FestesdeMaigConfinades i etiqueta’ns @festesdemaig.

 

Activitats

 • L’any passat el grup Xiula va posar música i color a la festa “El Dimoni a l’Escola”. Per reviure aquest moment us proposem escoltar l’àlbum Donem-li una volta al món.
 • Gaudiu del conte badaloní Els pescadors i el Dimoni,  d’Anna Ariño i Georgina Gonzàlez a les 17.30 h al nostre canal de Youtube.
 • Animeu-vos a penjar fotos de petits creacions de Dimonis d’anys anteriors o fotos vostres amb el Dimoni.

Vídeos

Dimoni a l’Escola de Badalona Comunicació.

La nostra escola: En aquest capítol els alumnes de 5è de l’Escola Rafael Alberti expliquen com és el Dimoni del Consell dels Infants del 2019.

La cercavila del Dimoni del Consell dels Infants de Badalona

-Procés de creació del mural “El Dimoni de Badalona” de l’artista Sixeart per al projecte Identitats Badalona (2010).

 

 

Articles web

Xumets al Dimoni!

 

 

Preguntes

Qui construeix el Dimoni del Consell dels Infants de Badalona, que cada any crema a la falda del Dimoni?

 • L’alumnat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo.
 • Els nois i noies de l’Escola Can Barriga.
 • Qui guanya el concurs Crema’l Tu!.

Què és tradició cremar el dia 10, a part del Dimoni i els dimonis petits?

 • Xumets
 • Peluixos
 • Diners

Des de quin any es fa l’activitat “El Dimoni a l’Escola”?

 • Des del 2000
 • Des del 2010
 • Des del 1996