I amb la primavera arriben les Festes de Maig

Com cada any, la primavera ens anuncia les dates més especials per als badalonins i badalonines: les Festes de Maig.

Unes festes carregades d’oci compartit, d’entreteniment participat i, sobretot, de cultura popular. Sí, cultura, molta cultura, perquè si alguna cosa hem après dels
39 anys que fa que vam instaurar aquesta festa del patró com les Festes de Maig, com la gran Festa Major de Badalona, és que la cultura és un element fonamental per fer comunitat i esdevenir una ciutat informada, crítica i cohesionada. Una ciutat democràtica en què s’ha de garantir la lliure expressió dels que hi viuen i treballen com a segell indefugible d’aquesta ciutat tan meravellosament plural i diversa.

Un bon exemple d’aquesta Badalona que tots i totes desitgem s’expressarà en la pregonera d’enguany. L’arqueòloga Pepita Padrós representa l’essència de la Badalona compromesa, la Badalona infatigablement treballadora, la Badalona que creix i es projecta estimant-se sencera i des de les arrels. La nostra pregonera d’enguany és una dona que ha excel·lit professionalment des d’una posició discreta, i que representa com ningú la tasca imprescindible de visibilització que tenim envers totes les dones.

Badalona, més que mai, té nom de dona.

Veïns i veïnes, que tinguem
una bona Festa Major!

Bones Festes de Maig!

M. Dolors Sabater Puig
Alcaldessa de Badalona


Les festes són del poble

La festa surt al carrer un any més i la nostra ciutat s’omple d’activitats molt diverses.

El mes de maig és probablement un dels més esperats per a molts badalonins i badalonines.

Ja fa uns anys que la Comissió de Festes treballa amb els mateixos objectius del primer dia: fomentar la col·laboració entre les entitats i treballar en xarxa, obrir a la participació les diverses activitats de les festes i viure la festa i fer-ho d’una manera més cooperativa i participativa.

Seguint el treball conjunt que es va iniciar fa uns anys, l’Ajuntament i les entitats hem preparat de manera conjunta i igualitària el programa d’enguany, formant la mesa de treball amb tècnics i responsables de l’Àmbit de Badalona Educadora i representants de la Comissió de Festes de Badalona.

No només hem continuat desenvolupant iniciatives ja engegades el 2016 (com ara que fossin els representants de les escoles del Consell Municipal dels Infants els encarregats de triar el color del mocador o que la decisió del pregó i l’elecció dels grups de música es fes de manera participativa), sinó que aquest any hi hem implicat les entitats de forma individual i hem fomentat que participessin a les barres dels concerts i del Racó Íntim, entre d’altres.

Aquest any encetem una nova activitat: el dinar popular i el concert infantil. Volem que els més petits siguin els protagonistes el dia del patró, i és per això que organitzem una activitat més pensada per a ells.

Us animem doncs a sortir al carrer, a passar-ho bé, però sobretot a participar dels diferents actes, a viure la festa i a fer-la. Que comencin, doncs, les Festes de Maig!

Dret a la cultura i a la festa!

Comissió de Festes de Badalona