Encén la metxa!

L’avantsala de les Festes de Maig

Prèviament a les Festes de Maig, un seguit d’activitats són l’avantsala de la festa i del conjunt d’actes de cultura popular que se celebren.

Coneguem els Forjadors de la Festa és un programa que té per objectiu introduir els nens i les nenes en l’imaginari popular de la ciutat per tal que coneguin de primera mà els elements festius i les seves característiques d’una manera lúdica i educativa: trobades amb les entitats, contes, xerrades, exposicions i jocs de taula. Es du a terme a totes les biblioteques, als centres cívics de la Morera i la Colina i a d’altres espais de la ciutat.

El premi El Dimoni a l’Escola és una activitat de difusió de la figura del Dimoni que promou la creació de dimoniets que es cremen la Nit de Sant Anastasi.

Forjadors de la Festa a la Façana és una de les novetats destacada d’enguany. Es tracta de projecció d’un mapping interactiu fet amb Scratch dels Forjadors de la festa, realitzat per alumnes de diferents centres educatius de la ciutat. Es projectarà a la façana de l’edifici de l’Ajuntament, a la plaça de la Vila, la nit del Pregó.


Els jocs Forjadors de la Festa

Jocs per descobrir la imatgeria festiva badalonina de cultura popular catalana. Els jocs Forjadors de la Festa són:

Aquesta la saps? Joc de preguntes sobre les Festes de Maig, la Cremada del Dimoni i les entitats de cultura tradicional i popular catalana amb dos nivells de dificultat i cinc capses temàtiques: Va de dimonis, Va de gegants, Va de foc i bèsties, Va de Castellers i altres elements festius, i Va de Festes de Maig.

Memoritza i Domino festa, jocs per memoritzar i enllaçar la imatgeria festiva badalonina de cultura popular catalana. Inspirat en el tradicional joc del domino.

Endevina qui és, juga i endevina qui són els protagonistes de les Festes de Maig.

Forjaclosques, juga i resol els trencaclosques dels elements festius, de gegants, de dracs i bèsties i de capgrossos.

Aixeca castells, joc per jugar a
construir castells.

Els materials educatius i els jocs de taula estan disponibles en préstec a totes les biblioteques durant tot l’any.